ترکیبات شیمیایی  : عدس دارای آمیدون ، املاح آهن ، کلسیم ، ویتامین های B , C  ، منگنز و غیره است .مقدار مواد تشکیل دهنده آن ، عبارت از آب به مقدار 11.5 ، مواد پروتیدی 23 ، هیدرات های کربن 59 ، مواد لیپیدی 1.0 ، املاح معدنی 2.5 و سلولز به مقدار 1 درصد است . خواص درمانی : عدس دارای مواد غذایی با ارزش کافی است و برای آنکه به صورت یک غذای کامل درآید ، احتیاج با افزودن مواد چرب به آن نیست . هضم عدس به مراتب سهل تر از نخود است . در خاکستر عدس ، مواد فسفاته زیاد دیده می شود .زیاد کننده ترشحات شیر است.
ادامه مطلب