بدون شک همه ما از گرانی محصولی با ارزش مثل زعفران آگاهیم و بالطبع زمانی که محصولی بیش از حد گران باشد ، اشخاصی هستند که به فکر تولید محصولات تقلبی بکنند.

زعفران هم از این قاعده مستثنا نبوده و شاهد وجود زعفران های تقلبی در بازار هستیم.

حالا سوالی که پیش میاد اینه که چطور میتونیم زعفران تقلبی رو شناسایی کنیم؟

برای تشخیص زعفران تقلبی از زعفران حقیقی ، روشهای زیر را میشه نام برد:

  1. اگر زعفران حقیقی رو بسوزونیم ، بیشتر از 5 تا 7 درصد وزن کل زعفران سوزونده شده ، خاکستر نمی مونه پس اگر بعد از سوزاندن زعفران مقدار خاکستر بیشتر باشه باید به صحت زعفرانمون شک کنیم.

  2. زعفران خریداری شده رو تجزیه شیمیایی کنیم که البته این روش برای خریداران عمده یا فروشندگان مقدور است.

  3. وقتی زعفران رو تو دستمون فشار میدیم کاملا خشک و شکننده باشه.

  4. رنگ زعفران حقیقی نارنجی تیره بوده و طعم تلخ و بو و عطر مخصوص بخودشو داره و رنگ آبد دهان و زبان رو  زرد طلایی می کنه.

  5. اگه زعفران رو با 10 سی سی بنزین ترکیب بکنیم نباید رنگ مخلوط زرد بشه.

  6. اگه مقداری زعفران رو بین کاغذ صافی بذاریم و فشار بدیم ، نباید لکه های چربی تشکیل بشه.

افراد سودجو رنگ کردن ریشه های پیاز معمولی، پرچم های گلرنگ و ریش ذرت و همچنین گوشت شتر زعفران تقلبی درست میکنن و به بازار می دهند.